Vårt Arbeid

Hvorfor Aldri Alene?

Selvmord er et økende samfunnsproblem. Vi ønsker å skape et engasjement, en samtale og en bevegelse med mål om økt åpenhet om selvmord, sårbarhet og forebyggende faktorer. De etterlatte etter selvmord opplever ofte sjokk, dyp smerte, sterkt savn, ensomhet og følelsen av å bli sviktet. Mange kan få psykiske problemer og mange kan oppleve komplisert sorg. Derfor er det så viktig å forebygge selvmord. Ingen skal bli etterlatt av selvmord. I tett samarbeid med ungdommene skal vi samle inn idéer om hvordan vi kan bevisstgjøre, hjelpe, og gjøre våre kommuner til et bedre sted å leve for alle.

Hvordan jobber vi?

Bergen, Øygarden og Bjørnafjorden kommune jobber sammen for å knuse myter, forebygge selvmord og skape mental sunnhet i sine kommuner. Kommunen er hvor vi har våre liv. Hvor vi kysser, blir forelsket, opplever glede og latter, men det er også plassen for sorg, bekymringer og utfordringer. Kommunen skal være et fyrtårn og gi riktig retning før det er for sent. Vi ønsker med dette prosjektet å sette fokus på det som gir liv.

Hva har vi gjort så langt?

I samarbeid med Piece by Piece skal kommunene arrangere to e-sport events med fokus på gaming som en helsefremmende arena. Vi fokuserer på inkludering, samhold og åpenhet samtidig som vi ønsker å informere og bevisstgjøre rundt mental sunnhet. Eventene blir gjennomført med gode samarbeidspartnere som Playwell, Bwod og Dråpe Media. Men uten ungdommene våre er det ingen samhold og ei heller inkludering. Vi ønsker å få med flest mulig ungdommer på Vestlandet for å skape spillglede og god gamingkultur.

På gamingeventsene har vi med oss Prebz, kommunepsykolog Stian Espevoll og Turi Reiten som skal informere om myter knyttet til både gaming og mental helse. Ved hjelp av ABC-modellen forankrer vi våre argumenter om at en sunn gamingkultur kan skape mental sunnhet i oss alle.

Samarbeidspartnere

Blomberg Web og Design - bwod Logo

kreativt innholdsproduksjonsselskap i Bergen

Blomberg Web og Design - bwod Logo

Spillhus i Bergen, ansvarlig for gamingevents